Krämig het pumpasoppa med rostade pumpakärnor

Soppa är aldrig fel oavsett vilken månad det ät på året.  Denna Pumpasoppa är en gammal klassiker som vi lagar här hemma. Och pumpasoppa kan man kombinera hur som helst. Men här kommer kvällens recept.

  • 1 butternutpumpa à 1 kg
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 msk smör/rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1st chili
  • 5 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 dl lätt crème fraiche paprika&chili
  • 1 citron pressad

Topping:

  • Greek yoghurt (klicka på)
  • Rostade pumpakärnor
  • Koriander

Sätt ugnen på 225°. Halvera pumpan och skrapa ur kärnorna. Skär pumpan i bitar Skala och finhacka lök och vitlök. Ta fram en kastrull och stek vitlöken och löken i kastrullen . Häll i pumpabitarna. Tillsätt vatten, fond, pressa halva citronen, chilin och crème fraiche. Koka upp ca 20 min och mixa slätt. Tillsätt resten av saltet och citronsaften. Späd soppan med vatten om den blir för tjock. Häll upp soppan i tallrikar, toppa med yoghurten. Rosta pumpa kärnorna och lägg på samt lite färsk chili och koriander.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top