Knäckig Rabarberpaj

Passade på att plocka de sista rabarberna som var kvar i i landet, det var en dålig skör samt väldigt små iår. Men har väldigt mycket kvar i frysen från förra året. Men hur som haver så blev det en paj idag.

När jag gör rabarberpaj då gör jag alltid denna, tycker den är så jäkla god alltså.

Knäckig Rabarberpaj

  • 2 dl  havregryn
  • 2 dl  socker
  • 1 3/4 dl  vetemjöl
  • 1/2 tsk  bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm  salt
  • 125 g  smör (smält)
  • 1/2 dl  vispgrädde
  • 1/2 dl  ljus sirap
  • 500 g  rabarber
  • smör till formen

Sätt ugnen på 150°C.Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form ca 26 cm i diameter. Bred på smeten. Grädda pajen mitt i ugnen 45 minuter, tills den fått fin färg.

Jag serverade detta med vaniljsås, kan även ha glass till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top