Fick upp en bild mitt minnesflöde på Facebook och blev så sugen på att ta och göra det igen.. Det blev kesoplättar till lunch. Jag smaksatte denna gång med kardemumma och lit sylt och grädde på. Riktgt riktigt gott. Och en fröjd för både ögonen och magen 🙂
Kesoplättar med kardemumma, sylt och grädde
1 person 4 sp med sylt och grädde 5sp
- 1,5 dl KESO Cottage cheese, supermini 0,2%
- 2 msk fiberhusk
- 2 st ägg
- 2 msk Ica jordgubbssylt utan tillsatt socker
- 1 msk milda mat4%
- 1 tsk kardemumma
- 1 msk olja
Blanda samman ägg,fibergusk,kanel och keso. Jag använder en handmixer.
Sätt på järnet,häll i olja, klicka i smeten. Stek tills dom är färdiga. Lägg på en tallrik och tillsätt sylten och grädden.