4 personer 11sp p/p
- 50g Jordnötssmör
- Chillipeppar
- 3mskSoja
- 3 klyftorVitlök
- 1msk Ingefära
- 350gFläskkarré
- 2dl Ris, okokt, svart
- 1dl Gröna ärter
- 2st Paprika, 1 grön, 1 röd
- 4st Salladslök
- 1tsk Rapsolja
- 1st Lime plus skalet
Lägg köttet i en påse och lägg över sojan,jordnötsmör och ingefäran. Låt stå några timar innan tillagning.
Koka ris enligt anvisning på förpackning. Det riset jag använde mig av skulle koka 55minuter.
Skär paprika och salladslök i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek grönsakena,salladlök och i slutet slänger du i ärtorna. Grilla eller stek kötet tills det blir klart.
Ta upp kötet och låt det vila. Strimla sedan det i långa bitar innan servering. Servera köttet med ris, riv lite limeskal över och pressa limen. Voila 🙂
Daimpudding med hallon och nougat
2 portion 7sp p/p
- 2st Njie ProPud Proteinpudding Chocolate frp
- 1⁄2förpMarabou Daim
- 1⁄8förpMarabou Fransk nougat ( strimla två tunnar skivor med osthyvel)
- 1dlHallon
Krossa daimen och lägg över chokladen, strimla nougaten och släng på lite hallon. Klart 🙂
Vi testade två olika vin till maten och det som passade bäst var Simonsig, tyckte dock Zinfandel var godare men så mycket tyngre. Därför passade Simonsig bättre.
Eden underhöll halva kvällen och ville absolut inte sova utan hon körde all in 🙂