Gryta/soppa något som man aldrig tröttnar på. Igår så gjorde en annan variant av potatis och köttfärsgrytan som jag brukar göra.
Höstgryta
5 portioner 7sp p/p
- 600g 12% nötfärs
- 1 st kålrot
- 3 st morötter
- 5dl vatten
- 1 st köttbuljong
- 1 frp Knorr Organic Kryddmix, chili con carne
- 1 tsk stark paprika
- 1 tsk vitlökspulver
- Maggie Arome (ngn skvätt över när maten ska serveras)
- 1 frp Zeta Röda Kidneybönor
- 1tsk olja
- Koriander
- Greek yoghurt 0%
Stek färsen i en kastrull med lite olja. När det börjar bli färdig tillsätter du vatten plus buljongtärningen. Skala morötterna och kålroten och skär i kubor, låt puttra i ca 15 min, tills grönsakerna bli klara. Rör om då och då. Krydda efter smak. Tillsätt bönorna låt det små puttra några minuter. Servera i en skål.
Servera med koriander och greek yoghurt.