2 personer (7sp p/p)
Lax
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk paprikapulver
- lite salt salt
- lite svartpeppar
- 2 port laxfilé
- 1 tsk olja
Salsa
- 1 avokador
- 1/2 msk färskpressad citronsaft
- 1 tsk olivolja
- 3 msk majskorn
- 1/2 kruka koriander
Tillbehör
- 1/2 rödlök
- Sallad (jag använde mig av romansallad)
- gräddfil (jag tog ungefär 1,5 msk)
- Vitkål
Laxen: Blanda spiskummin, chilipulver, paprikapulver, salt och peppar på en tallrik. Vänd försiktigt runt fisken i kryddblandningen, se till att alla sidor blir täckta. Stek sedan laxen tills den blir klar.
Vitkål: Strimla vitkålen fint, och stek på svag värme tills den blir klar (varm och en fin yta)
Salsa: Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Skär det i små tärningar och blanda med citronsaft och olivolja i en skål. Låt majsen rinna av och tillsätt den. Hacka och vänd ner koriandern i salsan. Smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med gräddfil,rödlök,sallad och vitkålen.
2018-01-11
När du skriver 7 sp på laxen, är det för en portion eller för båda?
2018-01-11
Hej. Det är 7 sp per portion som gäller 🙂