Het Chilligryta i panna
4 personer 11 sp p/p
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 1 röd chili
- 600 g köttfärs
- 2 tsk olja
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk salt
- 1 dl vatten
- 1 burk kidneybönor (à 400 g)
- 1 burk vita bönor (à 400 g)
- 1 dl hackad persilja
- 2 st Zucchini
- 4 msk pecorino (ost)
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin.
Bryn lök, vitlök, chili och köttfärs i oljan i en stekpanna. Tillsätt chilipulver, salt, chilisås och vatten rör om och låt sjuda ca 5 minuter. Skölj bönorna och låt dom rinna av. Blanda ner allt i pannan och låt det bli varmt.
Lägg upp en portion i Strö över persilja.
Zucchinipasta: Använd en mandolin och gör små snurror av det.
Vi serverade portionerna det i en liten gjutjärnspanna strödde över lite ost och in i ca 10 min på 200g.
Till servering: Servera med creme fraiche ,tortillachips och zucchinipasta (Ni som räknar sp, räkna med chipsen samt creme fraiche