Grillad ryggbiff med rotfruktssallad och vitlöksbakade tomater
4 personer 9 sp p/p
- 4 skivor ryggbiff
- 1 tsk flingsalt
Marinad
- 1/2 dl balsamvinäger
- 1 msk worcestersås
- 2 msk soja citron 8funkar bra med vanlig soja med)
- 1 msk honung
- 1 msk olivolja
- 1 msk rosmainkrydda
- 1 tsk salt
- 1 vitlöksklyfta
- svartpeppar
Potatissallad
- 2 st palsternackor
- 4st morötter
- 1 dl lätt majonäs
- 1 dl lätt creme fraishe
- 1 tsk tryffelolja
- salt
- peppar
- 1 påse sockerärtor
- 1 ask gräslök
- 1 ask rödbetskott
Örttomater
- 300g tomater små i olika färger
- 2 tsk olivolja
- 2 st vitlöksklyfor
- Italiensk salladskrydda
- 1 tsk flingsalt
Marinad: Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en påse och häll i marinaden. Låt vara minst 1 timme.
Rotfruktssallad: Skär rotfrukterna i bitar Koka sedan palsternackan och morötterna i lättsaltat vatten och låt svalna. Blanda majonnäs, crème fraiche och tryffelolja. Krydda med salt och peppar.Strimla sockerärterna. Varva potatis, gräslök, ärtskott, sockerärter, rödbetsskott och sås i en skål. Förvara kallt till servering.
Örttomater: Lägg tomaterna i en aluminiumform med olja, vitlök, örter och salt.
Ställ formen med tomaterna i ugnen på 225 grader i ca 10 min (håll koll).aluminiumfolie.
Skär köttet i skivor och strö över flingsalt. Servera med örttomater och rotfruktssallad.