Lax, tröttnar man ju aldrig på, inte jag alla fall 😉
Denna rätt är ger dig bara 3 sp p/p (Såsen är till ca 5personer, 2 sp p/p som är inräknat i dom 3sp)
- Laxsida
- 3st pasternackor
- 3 st morötter
- 1 st laxsida
- 2 tsk olja
- 3msk lätt majonäs
- 2dl greek yoghurt 2%
- salt
- citronpeppar
- 1 st citron
- Dill
- 1st rödlök
- 1 burk romsås
- 1tsk honung
- 2tsk citronsaft
Laxen: Lägg laxsidan på folie, salta & peppra. Skär citronen i tunna skivor lägg på laxen. häll honungen över samt dillen. Packa in och lägg på grillen tills den är färdig.
Ugnsrostade grönsaker: Sätt på ugnen på 220 grader. Skala och skär sedan grönsakerna i långa stavar, skvätt olja över och salta. In i ugnen tills dom har fått fin färg, ca 20 min
Romsås: Fin hacka rödlöken och dillen.Blanda yoghurt,lätt majonäs,skalet av en halv citron samt citronsaften. Vänd ner till sist romen. Salta efter smak