Det har luktat himmelskt i köket hela eftermiddagen och jag behöver ju inte nämna om hur gott det var!
Grekisk Skinkstek
- 1 kg skinkstek med ben eller hel karré
- 1/2 – 4/5 dl grovt havssalt
- 2 vitlöksklyftor
- 1 rosmarinkvistar
- 1/4 dl olivolja
- 1 1/2 msk flytande honung
Sätt ugnen på 150°C.
Klappa in steken/karrén ordentligt i salt. Krossa vitlöksklyftorna och tryck på dem ovanpå tillsammans med repad rosmarin.
Lägg köttet på ett galler och ringla över oljan. Ugnsstek i 3 1/2 timme.
Ta ut steken och höj temperaturen till 200°C.
Ringla honung över steken och ställ in den i ytterligare 10 minuter.
Ta ut steken och låt den vila i ca 10 minuter. Skär loss steken från benet och skär i tunna skivor.
Till detta så hade vi klyftpotatis med smak av citrontimjan.