Godmorgon!
Slog upp ögonen strax efter 08.00 och kände mig rätt utvilad trots att man inte fick ihop sina 8 timmar. Vi var väl hemma vid 02 i natt och hade som vanligt en riktigt skön och avslappnad kväll. Jag bjöd på Mangosppa med hallonsorbet och champagne. Läskande god och rörde man om lite extra i glaset så gifte sig verkligen smakerna sig.
Receptet på Mangodesserten
- 500 g fryst tärnad mango
- 2 lime skalet och saften från den
- 1/2 l hallonsorbet
- 1 dl färska eller frysta, tinade hallon
- 1,5 msk Sukrin melis
- 1 1/2 dl vatten
- 1 dl champagne el mousserande
- Mixa ihop den halvtinade mango, sukrin mellis,limeskal och limejuicen och vatten, till en slät soppa.
- Häll sedan upp soppan i glas och lägg en kula hallon sorbet och lägg på hallonen och toppa med champagnen eller mousserande.
Hallonsorbet
- 1-2 nävar frysta hallon
- 3-4 msk kokosmjölk
- 1-2 msk grädde
- Mixtra hallonen och kokosmjölken till en sorbet. Häll inte i kokosmjölken eller grädden på en och samma gång utan gör det under tiden du mixtrar hallonen. Förvara sedan i frysen.
Lånade bilder av syrran