Vi blev så sugna igår på kyckling och någon lätt sallad till. Nu när det e så varmt så orkar man liksom inte med någon tung mat. Men här kommer receptet
Godaste kycklingsalladen 5 personer
- Kycklingfilé 5,6 st
- Körsbärstomater
- 1 st rödlök
- 1 st romansallad
- Ruccola
- Olivolja
- Grillad paprika (på burk)
- Flingsalt
- Svartpeppar
- Basilika
- Citron
- Parmesan
- Ica örtdressing på flaska
- Sparris 1 knippe
- Kycklingfond
Dela kycklingfilé på mitten. Håll upp olja i stekpannan och stek tills kycklingen är nästan klar. Där efter tar du i kycklingfond och lite vatten och lägg ett lock över och sänk värmen och låt sjuda tills kycklingen är färdig ca 5,6 minuter. Den blir väldigt saftig då.
Stek upp sparris när den är nästan klar, skiva den grillade paprika med oljan och häll i stekjärnet och värm upp lite.
Ta fram en stor skål, ta i salladen och ruccola. Hacka rödlöken och tomaterna och ta i.Snitta upp kycklingen i bitar och släng i. Ta i sparris och grillad paprika. Rör om. Riv sedan en citron över och pressa sedan ur saften. Ta i basilikan. Ringla lite olivolja och ta i örtdressingen. Riv stora bitar med parmesan över hela tallriken, skäms inte ;). Salt och peppar efter behov. Voilà- smaklig middag.
Vi åt även den kall dagen efter och passar perfekt att ta med typ till picknicken eller stranden.