Fredag och idag känns det på ”riktigt” att det är fredag. Det har ju varit så mycket lediga dagar/röda dagar osv så man har ju blivit helt vilsen, men nu är vi på rätt väg igen:)
Sitter och funderar ut på vad vi ska äta ikväll, just nu står det helt stilla i huvudet. Men jag tror jag är sugen på grillat 😉
Men jag har tips till er om ni inte hunnit komma på vad ni sa äta ikväll, vi åt det igår och det var uppskattat av alla 🙂
Wrap med sweet chili kyckling och mango
(Mangoröran räcker till ca 5-6 personer. En tortilla med tillbehör blir 7sp)
- 4 st kycklingfiléer
- 1 stor gurka, skalad, urkärnad & skuren i tärningar
- 1 förpackning frusen mango i bitar (funkar även bra med en hel mango)
- 3 salladslökar, hackade
- 1/2 tsk chili flakes
- 1 kruka romansallad
- 1 msk sesamfrön, rostade i en panna
- Salt & nymald svartpeppar
- 1 tsk olja
- 1/2 dl ICA Asia Thai sweet chili sauce
- Santa Maria Tex Mex Soft tortilla original, large
Strimla kycklingen och lägg den i sweet chilli marinaden. Gärna i en påse i kylen. Minst 30 minuter, Blanda samman gurka, mango, salladlök, sesamfrön i en skål. Smaka av med chili, salt & peppar. Stek kycklingen tills den blir klar.
Bygg ihop din wrap genom att placera ett par salladsblad. Lägg på ett mangoröran samt kyckling.
Jag använde mig av några klickar av den grekiska yoghurten 0% för att få lite med ”kladd” Samt så slängde jag i tomat och rödlök.
Jag önskar er en trevlig fredag och hoppas det smakar. Kram på er.