Fläskytterfilé med ugnsrostade rotfrukter och pepparsås

4personer 4sp p/p

  • 250gMorot
  • 2tskOlivolja
  • 2 12d lMatlagningsgrädde 4%
  • 2tsk Kalvfond, 1-2 tsk
  • 2tsk Peppar, pepparmix
  • 1st Vaniljstång
  • 600gFläskytterfilé
  • 1 påse Frysta rotfruktsmix (finns på Ica Maxi)

Sätt ugnen på 225°

Putsa köttet och gnid in det i pepparmix. Stek lätt i lite margarin så att sidorna får färg. Sätt in det i ugnen tillsammans med en köttermometer och ta ut det när köttet nått en innertemperatur om 70 grader. Lägg köttet i folie och låt det ligga ca 20 min innan du skivar upp det.

Skala och hacka löken, bryn glansig i margarin. Häll i matlagningsgrädde, fond och pepparmix. Lägg i en hel vaniljstång. Låt puttra på svag värme på spisen under lock. Skiva fläskytterfilén och bryn skivorna i margarin. Lägg skivorna i pepparsåsen och låt puttra tills de är klara, ca 7 min. Servera köttet med pepparsåsen (släng vaniljstången), ugnsrostade rotfrukter.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top