Fisk och skaldjursgryta 4 portioner- 7sp p/p
- 400g torsfilé
- 1/2 dl vatten
- 3 msk fiskbuljong fond
- salt
- vitpeppar
- stark paprika
- 2 dl Arla Köket Creme Fraiche gourmet saffran & tomat
- 2 st salladslök
- 1 burk Räkor & kräftstjärtar i lake 170g
- 1/2 kruka hackad dill
- Vitkålsris
Skär fisken i stora bitar och salta. Häll crème fraiche och vatten i en stekpanna, skiva salladslöken och släng i. Rör om och koka upp. Lägg i fisken och låt sjuda 2-4 min.Krydda. Rör om och toppa med räkor och dill. Koka vitkålsriset enligt instruktionen på påsen.
Lägg vitkålsriset i en djup tallrik. Toppa fiskgrytan ovanpå.
Jag och M var hungriga och delade på detta, så pointsen blev mer. Pointsen är i Creme fraishen (en burk 28sp) men rätten blir sååååå god med den i. Visst kan man göra den snålare med sp. Genom att slänga in andra ingredienser som kan komplettera creme fraichen.
Vitlöksbröd 4 personer 3sp p/p
- 1 st libabröd
- 2 vitlöksklyftor
- 1,5 msk olja
Pressa vitlöken, lägg det i skålen där oljan är i. Rör om. pensla brödet och i med restern av den krossade vitlöken. In i ugnen på ca 200g bara några minuter.