Igår så blev det vegetariskt och det blev riktigt gott
2 personer och 7sp p/p
- 1Zucchini (squash)
- 1 tsk olja
- 75g Arla Apetina 3%
- 190 g Zeta Kikärtor, ekologiska
- 3msk ICA Gott Liv Solrosfrön
- 2 dl Bulgur, kokt
- 1dl Greek yoghurt 2% fett
- 1s t citron
- salt & peppar
- 1/4 tsk chiliflakes
- mâchesallad
Sätt ugnen på 225˚C.
Skär zucchinin i ca 2 cm tjocka skivor på längden. Lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra och strö chiliflakes över. Smula osten över och sätt in plåten i ugnen ca 20 minuter.
Häll kikärterna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Strö ut dem över plåten med zucchinin de sista 10 minuterna tillsammans med solrosfröna.
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
Riv försiktigt yttersta skalet från citronen och blanda med yoghurten. Salta och peppra.
Pressa saften från citronen över salladen och servera till zucchinin, bulgurn och yoghurten.