Barnens favorit och ja även till oss vuxna med 🙂
5 person 10 sp p/p
Enchiladas
- 1 rödlök
- ca 500 g nötfärs
- 1 msk olja
- 1 påse enchilada kryddmix
- 3 msk tomatpuré
- 1 dl vatten
- salt
- peppar
- 7 tortillabröd (medium)
- 390 g pastasås med vitlök
- 1 1/2 dl riven ost 17%
Bönsallad
- 380 g svarta bönor
- 1/2 ask plommontomater
- 1/2 msk olivolja
- 1/2 msk rödvinsvinäger
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och hacka löken. Fräs färsen och hälften av löken (resten är till bönsalladen) i oljan i en stekpanna eller gryta. Blanda ner kryddmixen och tomatpurén, bryn ytterligare några minuter.
Tillsätt vattnet i färssåsen och låt puttra någon minut. Smaka av med salt och peppar.
Fyll bröden med färssåsen och rulla ihop. Lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form.
Häll över pastasås och strö över ost.
Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter tills osten fått gyllenbrun färg.
Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Tärna tomaterna. Blanda tomater med resten av löken, olivolja och vinäger. Vänd ner bönorna och krydda med salt och peppar.