Igår så var det M tur att härja fritt i köket, det var ju hans fredag att göra en tre-rätters. Menyn var hemlig fram tills det var klart. Så det var bara att lägga benen i kors och njuta av se någon annan laga mat 🙂
Förrätt – Cloud egg parmesan
Varmrätt – Kycklingbiffar med ungsrostade grönsaker och gremolatayoghurt
Efterrätt – Punschfromage
Barnlediga (nästan) minis somnade redan halv sju så nästan helt barnfritt 🙂 Musik, god mat och gott vin till. En riktigt skön kväll! Tack darling ?
Förrätt
- 2 ägg
- salt
- svartpeppar
- stekt bacon
- finriven parmesanost
- finskuren gräslök
Rostade grönsaker
- 450 g potatis
- 1/2 msk olivolja
- salt och peppar
- 1/2 röd paprika
- 1/2 gul paprika
- 1/2 rödlök
Kycklingbiffar
- ca 250 g kycklingfärs
- 1/2 ägg
- 1 vitlöksklyftor
- salt och svartpeppar
- 3 tsk timjan
- 1 msk olivolja
Gremolatayoghurt
- 1/4 kruka persilja
- 1/2 citron
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1/2 vitlöksklyfta
Sallad
- 1/2 påse ruccola
Dryck – Vårt ny husvin – Cacadu Ridge
- 3 dl vispgrädde
- 2-4 msk punsch (smaka av)
- 1 st ägg
- 1 dl blåbär
- 1 digestivekex
Vispa grädden tjock i en bunke. Vänd sedan ned punschen och blanda försiktigt. Vispa ägget i en egen bunke. Vänd försiktigt ner grädden. Fördela ut blåbär i botten av fyra glas och spara ett till dekoration på toppen. Klicka på moussen och ställ in i kylen minst tre timmar eller över natten. Smula över digestivekex och servera.
Dryck – Punsch
2018-01-06
[…] bjöd på goda kycklingbiffar med rotfrukter och en god citron- och persilje yoghurtsås. Kändes fräscht och […]