Gjorde en smarrig LCHF Thai Gryta som jag hittade ett recept på nätet. Det blev riktigt gott!
600g fläskfilé
2 burkar kokosmjölk
2,5 dl creme fraiche
1 msk röd currypasta eller sambal oelek
4 vitlöksklyftor
1 st lime (zest + juice)
1 msk riven ingefära
1 grön paprika
1 röd paprika
1 purjolök
1 chilli
2 hönsbuljongtärningar – jag använde mig av grönsaksbuljong
Nötter (cashew eller jordnötter passar bra)
Persilja el thaibasilika
Gör så här
Strimla köttet i bitar. Hacka vitlök och ingefära.
Bryn kycklingen i olja och tillsätt currypasta, vitlök och ingefära.
Häll i kokosmjölk, creme fraiche och buljongtärningar. Tillsätt lime zest och pressa över limejuicen. Koka under lock i ca 10 minuter. Tillsätt ev lite vatten om såsen är för tjock.
Strimla under tiden chillin, paprika och purjon och låt koka med några minuter. Hacka nötterna och strimla persiljan eller thaibasilikan och strö över.
Jag serverade en grönsallad till.
2011-07-14
Låter kanongott! Det får nog bli middagen ikväll! Kul med en ny kamera, själv använder jag en Nikon D60 och är supernöjd.
Tack för att jag får följa dig 🙂 nu ska det lagas frukost, ägg, ägg o ägg…. 😉
Sara
2011-07-15
Thaigrytan ser jättegod ut, måste testa den en dag. Tack för receptet. 😛