Chèvre Chaud

Man är så vilsen dessa dagar och vet knappt vilken dag det är haha.

Men som sagt är piglördag, lilllördag – Onsdag. Ni som vet ni vet …. att jag ÄLSKAR getost. Så idag blev det Chèvre Chaud.

Här kommer receptet

  • Lingongrova eller surdegsbaguette
  • chèvre
  • rödbetor (hela som du skivar upp)
  • 150 g rostade valnötter
  • 4 ½ msk olivolja
  • 1 ½ msk rödvinsvinäger
  • 4 ½ msk honung
  • salt
  • svartpeppar
  • ca 250 g mixsallad

Sätt ugnen på högsta värmen med grilleffekt. Skiva baguetten/ brödet och getosten i skivor, ca 1 cm tjocka.

Lägg brödskivorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Lägg 1-2 skivor getost på varje brödskiva.

Grovhacka valnötter. Rör ihop olivolja, vinäger och honung. Smaka av med salt och svartpeppar.

Fördela salladen på tallrikar. Sätt brödskivorna med getost in i ugnen och grilla i ca 5 minuter. Håll koll så att det inte bränns.

Lägg på salladen,rödbetor, strö över valnötter och ringla över dressingen.

Scroll to top