Black bean chiabrownie

Herregud säger jag bara. Detta måste ni bara ta och göra!! Så sjukt goda, enkelt,nyttig och gott!

Jag var jätte skeptisk till att det var svarta böner i receptet men tror det eller ej det smakar inte böner och åter igen WoW

Receptet kommer här

  • 1 burk kokta svarta bönor (à ca 400 g)
  • 3 ägg 
  • 2 1/2 msk kokosolja eller olivolja
  • 2 msk chiafrön 
  • 1 dl kakao 
  • 1 krm salt 
  • 1 tsk vaniljpulver 
  • 1 1/2 dl kokossocker eller rårörsocker (jag använde Sukrin Gold)
  • 150 g mörk choklad (60 %) 
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en ugnssäker form, ca 26 x 20 cm.
  3. Häll av, skölj och låt bönorna  rinna av.
  4. Lägg bönorna i en matberedare och mixa slätt. Tillsätt övriga ingredienser utom chokladen och mixa till en slät smet.
  5. Hacka chokladen och smält över vattenbad eller i mikro. Häll ner i smeten och mixa snabbt ihop.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda i mitten av ugnen 30–35 minuter. Känn med en provsticka om kakan är klar. Stickan ska vara torr. Låt svalna.

Denna är fri från gluten
Du kan göra den laktosfri: Välj laktosfri mörk choklad. 
Gör den mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfri mörk choklad. 
Innehåller ägg.

IMG_3644

IMG_3647

IMG_3651

IMG_3656

IMG_3659

IMG_3664

IMG_3668

IMG_3673

IMG_3680

2 Comments

  1. Johanna B
    2020-01-17

    Det måste jag testa! Jag har alltid varit väLdIgt skeptisk till Bönor men efter att ha testat att göra pajskal av kikärtor och insett att det inte smakar bönor utan riktigt gott så vågar jag lite mer. ? pajskal gjort på bönor drar ju ner kalorierna rIktigt rejält och ökar proteininneHållet, så det är ett tips! ??

    Svara
    1. Linsalusen
      2020-01-18

      Ja jag va oxå skeptisk, men sååå saftigt och så gott?

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top