Biffcurry med lime och cashewnötter
4 portioner 13 sp p/p (utan ris 9sp)
- 4 port ris
- 150 g edamamebönor
- 3 salladslökar
- 1 msk ingefära
- 1 tsk olja
- ca 500 g strimlad ryggbiff
- 1 msk röd currypasta
- 400 ml kokosmjölk lätt
- salt och peppar
- 1 lime
- 50 g cashewnötter
- kvisttomater
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Strimla salladslöken. Skala och riv ingefäran.
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek köttet.
Tillsätt ingefära och currypasta och fräs någon minut. Häll på kokosmjölken och låt sjuda någon minut.
Låt tomaterna vara i ugnen på 175 grader i ca 15 min el tills de blir färdiga.
Tillsätt bönorna och salladslök i pannan. Smaka av med salt, peppar och pressad limesaft.
Strö över nötterna och lägg tomaterna ovanpå