Båstad & Mors Dag

Maj månad går mot sitt slut och maken till innehållsrik, och stressig men rolig, månad får man leta efter. Det har varit födelsedagar, jobb, husrenovering, weekendresa osv osv. Därför kom helgens lilla tripp extremt lägligt och gav verkligen mig den där lilla extra pushen som jag hade hoppats på för att kunna köra månaden enda in i kaklet…

Jag, M, sis och Daniel satte oss bilen och styrde kosan mot Båstad och en spahelg på fantastiska Hotell Skansen. Afternoon Tea, Spa, Behandlingar, Middag, Övernattning och en rejäl frukost senare så kan jag inte vara annat än nöjd! Wow vilken härlig energiboost för både kropp och själ!

Redan innan våra rum var klara så pinnade vi över till Pepes Bodega för en lättare lunch innan det bjöds på Afternoon Tea (och något glas Champagne) innan jag och Åse var redo för vår ”extra treat” – en Body Boost som var något utöver det vanliga! Här hade man utlovat att ”stimulera varje cell i kroppen” och jag tror aldrig jag har upplevt något behagligare någonsin tidigare. I bland vill man försöka sätta ord på hur man känner sig men detta är något man måste uppleva själv. För mig var det dock en upplevelse som jag faktiskt kunde känna mig helt avslappnad och all stress och alla måsten var bara borta jag kände mig lättad och samtidigt fylld med massa härlig energi. Som sagt ni måste uppleva detta, det var helt magiskt!

Efter ett snabbdusch och lite klädbyte begav vi oss ner till kvällens middag på Restaurang Sand. Vi hade bokat en trerättersmiddag med ett vinpaket och här levererar man verkligen en grym middag för att inte tala om en hög servicenivå. Här märkte man verkligen skillnaden mot när vi var i Edinburgh för någon vecka sedan där maten iofsg höll hög klass men servicen var inte alls i klass med det vi fick uppleva i helgen – bra där Hotell Skansen!

Vad gäller maten så får bilderna tala för sig själv men min meny bestod av följande:

  • Förrätt – Sotad lammrygg med variation på lök, krasseemulsion, rosmarin
  • Varmrätt – Bjärekyckling, ramlökskorv, primörer, bondböna, citron & kycklingbuljong
  • Efterrätt – Tartlett på citron, hallon, lakrits och maräng

Till detta valde restaurangens sommelier ut ett perfekt vin till varje rätt vilket innebar att det blev både vitt och rött denna kvällen.

Efter en god natts sömn så började vi dagen med en rejäl frukost – med andra ord en perfekt start innan vi satte oss i bilen och styrde kosan hemmåt för att en återkomst till vardagen med husrenovering, matlagning och EU-val. Men visst är det härligt att komma hem till barnen och, inte minst, när det är Mors Dag. Det blev många kramar och en liten gåva i form av en bok ” Mamma, mamma,mamma” av Nicole Petré som jag faktiskt hade tänkt att inhandla själv inför den stundande semestern.

När nu är denna mammans batterier laddade och jag är redo för sista rycket innan det är dags för vår sommarsemester i Cabo Roig.

   

Ett par söta skor från IlseJacobsen fick följa med hem 🙂

Möttes av dessa två vid dörren när vi kom hem

2 Comments

  1. Laila Johansson
    2019-05-27

    Dom är så sköna ilses flip floppar 🙂 önskar er en skön trip nr ni far på semester. Själv har vi 46 dagar kvar innan vi far iväg med husbilen(y) kram <3

    Svara
    1. Linsalusen
      2019-05-28

      Eller hur?! Tack snälla. Önskar dig detsamma. Husbil, så underbart. Måste jag göra ngn gång.
      kram

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top