Asiatiska fiskbiffar med grönsakswok och mangosås
4 personer 10sp p/p
- 3st Salladslök
- 1st röd Chilipeppar
- 500g Torsk
- 1msk Ingefära, färskriven
- 1tsk Salt
- 1st Ägg
- 1⁄2msk Rapsolja
- 180g Risnudlar okokta
- 1st, röd/rödaLök
- 2 st Vitlök
- 1 stånd Broccoli
- Chiliflakes
- 1stPaprika
- 1⁄2msk Solrosolja
- 1⁄2dl Sweet chilisås
- 1st Lime, 1-2 st
- 1msk Fisksås (orientalisk)
- 2dl Matlagningsyoghurt 8%
- 2msk Mango chutney
- 1st Lime
- 1tsk Sambal oelek
Blanda matlagningsyoghurt med mango chutney, sambal och rivet limeskal. Ställ kallt till servering.
Riv limeskal. Finhacka salladslök och chili. Skär torsk i bitar och mixa till en ganska jämn smet i matberedare eller med stavmixer. Blanda ner limeskal, salladslök, chili, riven ingefära, salt och ägg. Forma till små biffar och stek i olja.
Koka risnudlar.
Strimla rödlök, finhacka vitlök och chili. Dela broccoli i mindre bitar och strimla paprika. Hetta upp olja i en wok och fräs grönsakerna. Smaka av med sweet chili, pressad limesaft och fisksås. Blanda ner nudlar.
Servera woken med fiskbiffarna, mangosåsen och eventuellt limeklyftor.