Här kommer tisdagstipset!
Ajvarkyckling med syrad grädde och råmarinderad silverlök, nomnom 🙂
Ingredienser (4 personer)
8sp p/p utan ris med 1,5 dl ris 12sp
Kyckling
- 1 dl valnötter
- 4 minutfiléer av kyckling
- 1 msk olivolja
- 1 dl ajvar relish
- 1/2 dl vatten
- 2 dl syrad grädde (15 %) Arla
- 1/2 kruka persilja
Marinerad lök
- 1 silverlök
- 1/2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk olivolja
- salt och svartpeppar
Skala och skiva löken. Blanda den med vinäger och olivolja, smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan.
Bryt valnötterna i halvor eller låt dem vara hela ta det som passar er.
Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Blanda ajvar med vattnet och häll ner det i stekpannan tillsammans med grädden och låt sjuda ca 6 minuter. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner den i pannan. Strö över nötterna och löken på tallriken när maten är upplagd. Vi hade ris till.