Ett litet mellanmål,lätt lunch. Eller kanske to.m till lördagsfrukosten 🙂
Ägg, mozarella och baconmuffins.
3 sp för en (blir 4st)
- 0,75 dl Sojamjöl
- 1 1⁄2msk Vetemjöl
- 4 msk Grekisk yoghurt 2%
- 2 skiva(or)Tulip Kalkonbacon
- 50g Galbani Mozzarella 20%
- 1/2 rödlök
- salt
- Valfria smaksättare (jag tog oregano och lite rosmarin)
Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda vetemjölet med rismjölet (spara lite till knådandet av degen) i en skål, tillsätt yoghurten. Salta och tillsätt smaksättare om ni vill ha det. Använd lite av vetemjölet och platta ut degen. Jag använde smör&rapsolja spray i formarna så det kan lättare tas ut efter gräddning. In i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut, kläck ägget i varje form. In i ugnen i ca 6 minuter. Ta ut och lägg osten,baconet och rödlöken. In i ugnen igen tills osten har smällt (ca 5 minuter) Ta ut och låt svalna.
2020-02-07
Tänkte på pointsen…viLken färg är du hos viktväktarna?
2020-02-10
Jag är blå ?
2020-02-12
Ok, tack ? Jag är grön