Öppen lasagne med burrata, sparris, och brynt smör

Alltså, denna måste göras om och om – hållminkäft så gott detta var!

Öppen lasagne med burrata, sparris, och brynt smör, toppad med riven parmesan, rostade pinjenötter och citron. (4 per)

  • 12 färska lasagneplattor (3 st per portion)
  • 2 knippen färsk grön sparris (Jag köpte frysta 2 paket)
  • Olja
  • 100 g smör (äkta smör)
  • 2 st burrata
  • 1 påse pinjenötter ca 50g
  • Riven parmesanost
  • 1 citron, zest
  • salt svartpeppar
  • Parma 4-8 st

Bryn smöret på hög värme i en kastrull. Vispa hela tiden och fortsätt vispa tills smöret har en gyllenbrun färg och nötaktig doft.  Ställ åt sidan.

Ta sedan och rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Rör om och ha koll så de inte bränns. ställ åt sidan.

Skär sparrisen i olika storlekar, glöm ej att skära bort en liten bit av den trist delen nedtill. Stek sparrisen i olja på hög värme ca 2 minuter. Du vill ha stuns kvar. Ta på lite flingsalt.

Koka upp saltat vatten. Koka 3 lasagneplattor åt gången i 2 minuter så de inte klibbar ihop. Ta upp dom försiktigt  och låt de rinna av lite snabbt.

Börja jobba med  första portionen medans du kokar de andra tre plattorna. Lägg ut en lasagneplatta på din första tallrik, lägg på sparris på halva plattan, dra isär lite burrata och på med den. Ringla över brynt smör. Vik över andra halvan. På med en till platta, lite snett över den första, gör lika med sparris och brynt smör. Vik över. Sista och tredje plattan, sparris, brynt smör, burrata. Vik över. Toppa med burrata, brynt smör, sparris, riven parmesanost, citronzest, salt & peppar och en parmaskinka.

Och vad hände här?

Jo minsann det var Onsdag, Onsdag kära piglördag igår.

Jag hann spenderade några timmar på trädäcket innan de var dags att plocka upp töserna på skolan. Som sagt det var så varmt  så vi slängde oss i poolen direkt. Så tacksam för den, den har varit guld för barnen varje sommar, ja även för oss.

Gräsänka, innebär min musik, mina serier ja ni som vet ni vet 😉 Pia kom på pigis, mysigt med lite egentid med sis. Jag bjöd på bubbel, och gjorde oss lite plock sen till varmrätt  blev det öppen Lassagne – herregud den var så god om man får säga det själv 😉

Amaretto Sour

Gammaldags gräddglass med aftereight och hallon blev efterrätten, sen så satt vi mätta och trötta i soffan, haha. Men vi hade en lugn och skön kväll sen var det dags att gå och lägga sig.

Barnen önskade sig Nutellapizza
Smördeg fyllda med getost och fikonmarmelad

Öppen Lasagne med burrata,sparris

Kan tipsa om detta vita vin som passade så bra till lasagnen,

Alltså i morse när jag vaknade så kändes det som att jag precis hade gått och lagt mig, denna natten kändes som världens kortaste, trots att jag har sovit i över 7 timmar.. Jaja bara upp koka en kopp java, sen frulle till töserna och sedan var det att hoppa upp på cyklarna och bege oss.

Hoppas ni hade en fin pigis 🙂

 

Ajvarkyckling med råmarinerad silverlök

Solen skiner…fortfarande och idag är det riktigt varmt. Men i morn ska det bli ännu varmare – love it!

Här kommer dagens middagstips, hoppas det smakar ;(

Ajvarkyckling med råmarinerad silverlök (4 personer)

Marinerad lök

  • 1 silverlök 
  • 1/2 msk vitvinsvinäger 
  • 1 msk olivolja 
  • salt och svartpeppar 

Kyckling

  • 1 dl valnötter 
  • 4 kycklingfiler
  • 1 msk olivolja 
  • 1-2 dl ajvar relish 
  • 1/2 dl vatten 
  • 2 dl matlagningsgrädde (jag använder 4%)
  • 1/2 kruka persilja 

Marinerad lök: Skala och skiva löken. Blanda den med vinäger och olivolja, smaka av med salt och peppar.

Kyckling: Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Blanda ajvar med vattnet och häll ner det i stekpannan tillsammans med grädden och låt sjuda ca 6 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Hacka persiljan och vänd ner den i pannan. Strö över nötterna och löken.

Till servering: Servera kycklingen med ris och sallad.

M födelsedag – Fyllda Bao Buns och Lemon Posset och goda viner till.

I Onsdags fyllde M år, så vi väckte honom med skönsång och smörgåstårta. Denna dag var dock uppbokat med så mycket annat, föräldramöte, Liam var iväg på fotboll, töserna hade gymnastik. Men vi löste det ändå, det blev bara en senare middag.

Men när väl M kom hem så bjöd jag på lite Rosé Bubbel, och lite ost och kex. Jag måste faktikst lyfta detta vin, vi drack det hemma hos Pia (syrran) och jag blev överraskad deluxe – det var så gott! Black Tower är ju liksom ngt man drack i ungdomen (det vita) har väl inte hamnat hos de bra vinerna om ni förstår vad jag menar. Men herregud, detta var riktigt gott! Så jag kommer absolut lyfta detta och bjuda på som välkomstdrink när vi har gäster. Ni hittar det här

Sen till middag så gjorde jag Bau Bons. Två olika fyllningar, en med Pulled Pork, jalapeños, syrad lök och den andra med grillad haloumi, grönsaker, svamp. Picklade även egen gurka och gjorde en srirachasås. Syrran bjöd just på denna med halloumi när vi var hos hennes sist – och det var sååååå gott! Så vi var bara tvungna att testa det själva.

Jag köpte ett så otrologt gott vin till som pasade perfekt till just detta. Havn och detta hittar ni här

Till efterrätt  blev det enkelt men gott. Jag gjorde en Lemon Posset – en citronkräm. Jag serverade denna i en urgröpen citron. Och ett glas bubbel till det.

Här kommer receptet på Bao Buns med halloumi 

  • Santa Maria Bao Buns
  • olivolja.
  • Grillhalloumi
  • 250g ostronskivling
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk hosinsås
  • 1 tsk japansk soja

Picklad gurka

  • 11/2 gurka skivad tunt
  • 3 msk risvinäger
  • 1 dl vatten
  • 2 msk strösocker

Tillbehör 

  • Hjärtsalladshuvud
  • 1 stor morot
  • 1 dl salta jordnötter (hackade)

Srirachasås

  • 2 dl majonäs
  • 1-2 msk gochhujangpasta

Skiva gurkan, lägg i en skål, ta i strösocker,vatten och risvinäger. Skaka och sätt i kylskåpet

Dela salladsbladen, skala moroten och skiva den i tunna strimlor. Blanda majonäs och gochujangpastan, smaka av och ställ in i kylen. Dra svampen i bitar , stek den sedan i olja i ca 10 min. Tillsätt vitlöken och fräs lite tilld den mjuknat Häll på hoisnsås, soja och ngn masked vatten. Låt koka upp och rör om.Svampen är godast ljumen så varmhåll den till servering.

Torka av grilloumin ochskär den i skivor  stek den tills den fått färg. Ånga baobunbröden enligt annvisning . Ta sedan och fyll dina Buns.

Här kommer receptet på Bao Buns med Pulled Pork

  • Pulled pork med BBQ glaze 550g ICA (gör alltid egen, men hinner man inte så är denna ett tips)
  • Syrad lök
  • Jalapeños
  • rödkål finstrimlad
  • koriander
  • Srirachasås (samma recept som ovan)

Samma sak här som ovan, fyll era Buns med ovan, enkelt 🙂

 

Här kommer receptet på Lemon Posset

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 3/4 dl ströscoker
  • 1 citron, skalet och saften
  • Hallon

Koka upp grädde med socker, låt koka 2-3 min. Ta från värmen och rör ner citronskal och saft.

Häll i urgröpta citroner. Kyl minst 4 tim, gärna över natten.

Toppa gärna lemon posset med rostad vit choklad och hallon.

Fredagsdrinken – Rabarber Gin Sour

Gillar som sagt de halvsura drinkarna. Denna är en ju en bra kombo, det söta från rabarberna, och det sura från citronen.

Rabarber Gin Sour

  • 5cl gin (vi hade en rabarber gin som var köpt från danmark) men funkar med vanlig
  • 3 cl Rabarbersockeerlag
  • 3 cl färskpressad citronsaft
  • 1 äggvita

Börja med att göra rabarbersockerlagen. Häll alla ingredienser i en shaker och skaka den utan is för att skumma äggvitan.

Fyll sedan shakern med is och skaka igen tills drinken blivit kall.Sila upp i ett cocktailglas och garnera med rabarber eller tokad apelsinskiva som jag gjorde.

Trevlig Fredag.

Kokar upp rabarersockerlagen

Dagar fyllda med bara massa kärlek…

Ja gud ja man har verkligen fortfarande lite semester frånvaro på bloggen. Vädret levererar deluxe här i Helsingborg just nu. Idag var det nästan 30 grader och de har lovat sol hela helgen och veckan som kommer. Just nu sitter vi ute och klockan är 22 och de är 23 grader och vindstilla, man vill liksom inte gå in.

I tisdags så var min systerdotter hemma hos min syrra (nybliven mormor) och jag blir nog stormoster, vi får komma på ett collt namn så Millie (nykomlingen) kan kalla mig för 😉 Men alltså hur bedårande får man liksom vara?! Hon är så söt, så perfekt och så ÄLSKAD från första stund. Och Eden och Adele var såå lyckliga.

På kvällen så hade vi bokat bord på båtarna för en efterlängtad räkfrossa. Alltså bor man i Helsingborg så är det nästan ett måste – man måste tura. Vi har ju bara 20 min med båt över till Danmark Helsingör. Så båtarna går var 20:e minut. Så mysigt att bara hänga med mina fina systrar och svågrar och lilla mamma.

Asiatiskt, solnedgång och familj

Solen skiner och sommaren verkar hänga kvar, klickade på väderkartan innan och hela nästa vecka ska bli fint upp till 27 grader – galet skönt!

Som alla andra helger så gick denna helgen i raketfart, men vi har njutit och haft det skönt.

Igår så vart vi hembjuda till syrran med svåger. De bor i en jättefin lägenhet med utsikt över havet. Att sitta där på somrarna och se solnedgången gå ner över Öresund, alltså det är balsam för själen. Iallafall vi vart bjudna på middag och det blev en trerätters Asiatisk, Balkan och grekisk touch – älsk på det när man blandar.

 

Till förrätt bjöd dem på Bau Bun med hemmagjord chillimayo, grilloumi, hosinsvamp och picklad gurka. Alltså det var den godaste Bau Bun vi har ätit!

Varmrätt – Fyllda paprikor med massa gott i, (senast jag åt det var på en ”juggemiddag” med bästa vännen när jag var 15 bast, så det var en tripp till memorylane 🙂 med tzatziki och grekisk sallad.

Efterrätt en smarrig knäckig blåbärspaj. Vi drack så goda viner och drinkar, Niklas är kung på att blanda drinkar – kul! Riktig mysig lördag.

Idag har vi som sagt bara lullat runt, rengjort ugnarna och tvättat och ja passat på och fixa lite saker här hemma.

Nu ska jag slänga i mig i solstolen och lyssna på en skön podd, hoppas ni har haft en bra söndag.

 

Scroll to top