Lax Asian style med ingefära och spenat
- 4 portionsbitar lax
- jasminris
- salt och peppar
- 1 dl sesamfrö
- 4 msk olivolja
- 1 rödlök
- 1 röd chili
- 2 påsar babyspenat (à 70 g)
- 2 dl gräddfil
- 2 msk japansk soja
- 3 msk sweet chili
- 3 msk färskriven ingefära
- Sätt ugnen på 150°C.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Krydda laxbitarna med salt och peppar, vänd dem i sesamfrö och bryn i hälften av oljan, lägg laxen i en ugnssäker form, sätt in mitt i ugnen 12-15 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
- Skala löken och skär den i klyftor. Dela och kärna ur chilin, skär den i breda strimlor. Skölj spenaten och låt den rinna av.
- Blanda gräddfil med soja och sweet chili till en sås.
- Fräs lök och chili i resten av oljan, rör ner ingefäran och vänd ner spenaten. Krydda med salt och peppar.
- Servera lax med spenat, sweet chilisås och ris.