Jag gjorde en riktig god vegetarisk rätt igår som jag gärna delar med mig. Jag räknade ut pointsvärdet på den och fick en portion till 9sp.
Ingredienser (6personer)
- 2st stora Zucchini (försök att få tag i så raka som möjligt)
- 1 st burk pizzasås med basilikasmak 400g
- 600g fryst spenat (tinad när den ska användas)
- 500g Ricotta
- 2 st ägg
- 3st vitlöksklyftor
- Mozzarellaost
- Salt & Peppar
Tilllagning
- Värm ugnen till 210 ° C
- Förbered en grund ugnsform med hälften av pasta sås. Med hjälp av en mandolin eller en osthyvel, skiva Zucchini längden att skapa breda band.
- Placera spenat i en stor skål och pressa ut överflödig vätska och kasta.
- Blanda i ricotta, ägg, vitlök och halva av mozzarellaost tills alla ingredienser är väl kombineras. Salta.
- Placera 1-2 zucchini ovanpå varandra, ta 1-2 matskedar av ricotta blandningen på slutet av zucchini. Rulla upp för att bilda en cannelloni och plats i en grund ugnsform, öppna änden uppåt. Upprepa med resterande zucchini och spenat blandningen.
- Häll återstående såsen över ”cannelloni” och toppa med resterande ost.
- Grädda i ugnen i 20-30 minuter, eller tills osten är gyllene och bubblande och zucchini är mjuk.