Idag har fröken S (jag då) varit flitig *klappar mig på axeln* Fick ett ryck och tog tag i köket idag. Ja Maken ska ha lite eloge han med *klappar han oxå på axeln*
Vi har röjt och slängt en hel del som vi inte har använt, skurat köksluckor, tömt och flyttat vår köks ö. Så nu står den på andra hållet. Super nöjd och det blev mer plats i köket. Och det e så skönt när det är nystädat och fixat
Igår så var det dags för BVC besök. Och tjejerna går så fint uppåt. Eden 8.680 kilo och 64,8 lång
Adele 8.400 kilo och 65 lång. Och så var det även dags för 5månaders vaccinet – usch vad jag INTE tycker om det. De skriker så det gör ont i hjärtat. Biverkningen av vaccinet kom senare på natten (de klarade sig bra från sett förra omgången) men när Adele vaknade i natt så var hon brännhet. Sen kom Edens feber strax efter det. Så idag har jag haft två små hängiga tjejer som bara ha velat sova och äta.
Måste tipsa om det vi åt ikväll. Ugnsbakad sötpotatis – hejdundans så gott!
- Sötpotatis
- 40 gram fetaost
- 4 msk lätt crème fraiche
- persilade, salt,peppar, citronpeppar och paprika (man kan ha i precis vad man vill som smaksättare)
- 3 skivor kalkonkött
- Halv rödlök
- Paprika
Lägg potatisen i 10 minuter i mikron (ska blir mjuk). Värm sedan upp ugnen till 200 grader. Och låt den vara i ugnen ca 10 minuter tills man får en halvknaprig yta. Skär ett snitt i potatisen när den är färdig och tryck med tumme och pekfinger i botten på potatisen så att den öppnar sig.
Fetaostkräm: Mixa fetaost med crème fraiche. Krydda. Tillsätt sedan kalkonen,paprikan och rödlöken på fetaostkrämen.
Enjoy