BF-dagen..

Dagarna bara går så otroligt snabbt, helt plötslig så är det liksom kväll igen..

Tjejerna blev 2 veckor igår och idag så var det BF-dagen (om det hade varit en liten bebis i magen), kändes som att det var igår vi kom hem med de små. Dom är med vakna och mer nyfikna på det som händer runt omkring. Längtar lite smått efter det där första riktiga leendet som man får när man tittar på dom.

Man är verkligen beroende på att vara 2 stycken när man har tvillingar – jag hade aldrig fixat det att vara ensam om detta. Och det är lite nervöst när M ska tillbaka till arbetet efter sina 20 dagar. Hur ska det gå? Kommer jag kunna fixa det? Eller när han ska iväg på affärsresa – ja herregud då får jag verkligen ont i magen när jag tänker på det.

Denna huvudvärk, har haft det i flera dagar nu och är så trött på det. Måste vara en kombination av nacken,dåligt väder, och för lite sömn. Just nu hade jag behövt en riktig genomkörare – en skön helkroppsmassage. Kan man inte typ beställa hem en massör? Hmmm måste jag kolla upp 🙂

Här om kvällen så gjorde M en dessert som jag lovade att lägga ut. Till de så hade han köpt en av våra favorit dessert viner.

Dubbel chokladcrème med jordnötskrokant och bär

Mörk chokladcrème

  • 100 g mörk blockchoklad (55% kakaohalt)
  • 2 dl vispgrädde 

Vit chokladcrème

  • 75 g vit blockchoklad 
  • 1 1/2 dl vispgrädde 

Krokant

  • 25 g smör 
  • 4/5 dl strösocker 
  • 1 1/2 dl saltade jordnötter (1 1/2 dl motsvarar 100 g )

Till servering

  • 2 dl blandade bär
  1. Chokladcrème: Hacka chokladen var för sig och lägg i varsin bunke.
  2. Koka upp all grädde och fördela i respektive bunke under omrörning till en jämn smet. Ställ kallt några timmar (eller över natten).
  3. Rör försiktigt (vispa inte) den mörka med en sked tills smeten tjocknar. Vispa den vita moussen tjock med elvisp.
  4. Lägg crèmen i varsin spritspåse och varva den i portionsglas.
  5. Krokant: Koka smör och socker i en kastrull tills sockret är gyllenbrunt. Rör då och då. Vänd ner nötterna och koka under omrörning tills sockret löst sig. Häll ut på bakplåtspapper och låt svalna. Hacka krokanten.
  6. Till servering: Lägg bären på crèmen och strö på krokanten.

Dessertvin – Nivole

Nä nu kryper ögonen ihop och detta inlägg har tagit sin tid – det har varit matningar och städat,diskat,jagat hunden, bytt kräktröja osv… Tur jag jag har mina hjälpredor

Nu kom mannen med Sushi

Kram på er

IMG_1829 IMG_1830 IMG_1859

Eden nyduschad <3
Eden nyduschad <3

Multitasking ;)
Multitasking 😉
IMG_1867

Fick jätte fin present av syrran Åse till twinsen <3
Fick jätte fin present av syrran Åse till twinsen <3

Ett skepp kommer lastat
Ett skepp kommer lastat

Shoppeloppat
Shoppeloppat

Hjälpredorna <3
Hjälpredorna <3

Nuuuu mat!
Nuuuu mat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top