Zucchini Pasta med räkor och chili & mysdag

En dag i lungnets tecken! Barnen vaknade vid 10 imorse och tog sig en liten sovmorgon. Vi bestämde oss för att äta frukost ute och det gjorde vi, älskar dessa dagar nu när vi har fått lite sol här hemma att man har möjlighet att sätta sig och äta ute.

Idag har det inte varit några måste eller krav utan vi har tagit det i lugnets tecken. Vi har spelat massor med spel, solat och myst <3

Maken står som sagt för Italienska veckan och gjorde en matsedel för hela veckan (det gör vi alltid när vi har alla barnen, och handlar efter det. Vi tycker det är kanon!)
Idag blev det Pasta med scampi. Jag valde då att göra zucchini pasta då det blivit lite mycket pasta denna veckan och jag är inte speciellt förtjust i det och blir lätt svullen.

Jag använder min Slice-A-Roo för att kunna strimla zucchini riktigt fint. Man kan göra så mycket mer med den, detta är ngt jag verkligen kan rekommendera. Sen kokar du det bara typ ngn minut i lättsaltat vatten.

IMG_1064 IMG_1080

 

Receptet på Zucchinipasta med räkor och chilli

1st Zucchini
Räkor – jag använde mig av 500g oskalade räkor
1 ask cocktailtomater
1 msk Torkad chili
2 msk Vitlök, hackad
2 tsk Olivolja
4 msk Parmesan,riven
2 msk Persilja hackad
1st broccolihuvud

Skala räkorna. Hetta upp en panna eller kastrull med 1 tsk olja. Fräs vitlök och chili på försiktig värme. Höj värmen och fräs räkorna 1 min, ta upp dem och lätt åt sidan. Dela tomaterna och broccolin och fräs dem i resterande olja ett par minuter. Vänd i persilja, räkor, zucchini och smaka av med salt och peppar. Lägg upp på varma tallrikar och strö osten över.

Voila – smaklig måltid 🙂

IMG_1093 IMG_1114 IMG_1115

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top