Sitter i soffan lite smått bränd om kinderna.
Det sprack upp efter 12 idag och sen plankade jag solstolen, vilket härligt väder vi har haft här nere i Skåne och i morgon lovar dom mer värme och sol!
Känner av bröllopsnerverna och ja dagarna går fort, nu är 53 dagar kvar. Har hel del att stå i och hela nästa vecka består av en massa möten gällande bröllopet. Ska bli riktigt spännande 🙂
Idag blir det ett kort inlägg, tänkte ta och se Welcome to Sweden, missade förra veckan..
Sov gott på er <3
Bonussyskon – så lika så fina <3
De vackra pionerna som jag fick av syrran(Pia)
En liten uggla fick följa med mig hem häromdagen.
Thai red curry köttbullar med kokosmjölk
- 500 g färska köttbullar
- 4 port ris, gärna jasminris
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 2 morötter
- 1 – 1 1/2 msk röd currypaste
- 2 msk riven färsk ingefära
- 1 msk neutral olja
- 400 ml kokosmjölk
- 2 dl vatten
- 150 g haricots verts
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skala, dela och skär löken i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skala och skär morötterna i cm–stora bitar.
- Fräs lök, currypaste och ingefära i oljan ca 2 minuter i stekpannan. Blanda i paprika och morot. Fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt koka ca 3 minuter.
- Lägg köttbullarna i såsen och koka dem klara under lock ca 10 minuter. Tillsätt haricots verts när ca 3 minuter av koktiden återstår. Krydda med socker och salt.
- Strö över koriander och servera thaiköttbullarna med kokt ris och limeklyftor.
Sötsur kycklingwok med färsk ananas
- 4 port ris (gärna jasmin)
- 1 gul lök
- 2 paprikor
- 2 tomater
- 1/2 färsk ananas
- ca 500 g strimlad kycklingfilé
- 2 msk olja
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk majsstärkelse (Maizena)
- 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
- 1 msk strösocker
- 1 msk kinesisk soja
- 2 msk vitvinsvinäger
- salt och peppar
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Tärna tomaterna. Ansa, skala och skär ananasen i bitar.
- Bryn kycklingen i hälften av oljan i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg på en tallrik.
- Fräs lök och paprika ca 3 minuter i resterande olja i stekpannan. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Blanda i kyckling, tomater och ananas.
- Ta stekpannan från värmen. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Tillsätt redningen, buljong, socker, soja och vinäger under omrörning. Koka upp och låt småkoka ca 2 minuter under lock.
- Servera kycklingwoken med riset.