Bakade bröd till oss i fredags och det blev riktigt gott och otroligt mättande.
Här kommer receptet 🙂
Havrebröd
- 10 dl fiberhavregryn
- 5 ägg
- 1 banan (kan hoppas om man vill men ger en god sötma)
- 1 tsk bakpulver
- 4dl grekisk yoghurt (jag körde på 0% fett)
- Salt
- Kryddor, jag hade i nejlika, kummin
Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda fiberhavregryn, bakpulver, kryddor och salt i en bunke.
3. Tillsätt sedan äggen och rör om ordentligt. Tillsätt en banan och vispa vidare.
4. Tillsätt grekisk yoghurt och rör om ordentligt till en kladdig deg. Låt degen stå och dra åt sig vätskan i ca 10 min.
5. Häll degen i en limpform, täckt med bakplåtspapper.
6. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min