Enkel, smakrik och full av härliga smaker – den här soppan blev en riktig favorit hemma hos oss! Här kommer receptet för 2–3 portioner.
Ingredienser:
- 500 g stora tomater
- 1 röd paprika
- 2 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 1 kycklingbuljongtärning
- 2 dl vatten
- 1 röd chili (använd halva i soppan och spara resten till topping)
- 300 g keso
- 1 burrata (dela i fjärdedelar)
- 1 tsk rökt paprikapulver
- Salt och svartpeppar efter smak
- Färsk basilika
Gör så här:
1. Rosta grönsakerna:
• Dela tomaterna och paprikan i bitar. Lägg dem i airfryern på 180 grader i ca 18 minuter. Har du ingen airfryer? Inga problem – rosta dem i ugnen på samma temperatur och håll koll tills de fått fin färg.
2. Fräs löken:
• Skiva gul lök, vitlök och halva chilin. Stek dem i en panna tills de är mjuka och har fått lite färg. Ställ åt sidan.
3. Koka upp buljongen:
• Lös upp kycklingbuljongtärningen i 2 dl kokande vatten.
4. Mixa soppan:
• När tomaterna och paprikan är klara, lägg dem försiktigt i en kastrull tillsammans med buljongen. Tillsätt den stekta löken, kryddorna, keson och hälften av basilikan. Mixa soppan slät med en stavmixer tills den blir riktigt krämig.
5. Värm upp soppan:
• Sjud soppan på låg värme och rör om då och då.
6. Servering:
• Häll upp soppan i djupa tallrikar. Toppa med resterande chili, färsk basilika, burrata och ringla över lite chiliolja (jag använde min egen, men det finns färdig att köpa).
Smaklig måltid!