Kycklinggryta med lime och jordnötssmör

En underbart smakrik kycklinggryta med curry, jordnötssmör, soja och lime. Perfekt både som en lyxig vardagsmiddag och en festlig helgrätt.

Ingredienser

  • 6portioner ris (koka enligt anvisningarna på förpackningen)
  • 1 kg kycklingbröstfilé
  • 2 msk curry
  • 1 tsk chiliflakes (justera efter önskad styrka)
  • 2 msk rapsolja
  • 3 msk jordnötssmör (utan tillsatt socker)
  • 2 msk flytande honung
  • 3msk japansk soja
  • 1msk Sesamolja att steka i
  • 3 msk vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 msk mango chutney
  • 1 lime (rivet skal och saft, plus extra limeklyftor för servering)
  • 2 salladslökar (finhackade)
  • 2 dl syrad grädde
  • Färsk koriander (till garnering)
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner

1.Förbered riset:

Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.

2.Förbered kycklingen:

Skär kycklingbröstfiléerna i mindre bitar.

3.Stek kycklingen:

Hetta upp rapsolja i en stor stekpanna eller gryta. Tillsätt kycklingbitarna och krydda med curry och chiliflakes. Stek tills kycklingen är genomstekt och har fått en gyllene färg.

4.Blanda såsen:

Rör ihop jordnötssmör, honung, soja, vatten, mango chutney och smula ner buljongtärningen. Häll blandningen i pannan med kycklingen och låt allt puttra på låg värme i 5 minuter.

5.Avsluta med syrad grädde:

Tillsätt syrad grädde och låt grytan sjuda ytterligare några minuter för att få en krämig konsistens.

6.Servering:

Servera kycklinggrytan med det nykokta riset och limeklyftor vid sidan. Toppa med färsk koriander, chilli, salladslök innan servering.

Den här rätten balanserar syrlighet, sötma och hetta och är garanterat en succé vid middagsbordet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top