Alltså, denna måste göras om och om – hållminkäft så gott detta var!
Öppen lasagne med burrata, sparris, och brynt smör, toppad med riven parmesan, rostade pinjenötter och citron. (4 per)
- 12 färska lasagneplattor (3 st per portion)
- 2 knippen färsk grön sparris (Jag köpte frysta 2 paket)
- Olja
- 100 g smör (äkta smör)
- 2 st burrata
- 1 påse pinjenötter ca 50g
- Riven parmesanost
- 1 citron, zest
- salt svartpeppar
- Parma 4-8 st
Bryn smöret på hög värme i en kastrull. Vispa hela tiden och fortsätt vispa tills smöret har en gyllenbrun färg och nötaktig doft. Ställ åt sidan.
Ta sedan och rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Rör om och ha koll så de inte bränns. ställ åt sidan.
Skär sparrisen i olika storlekar, glöm ej att skära bort en liten bit av den trist delen nedtill. Stek sparrisen i olja på hög värme ca 2 minuter. Du vill ha stuns kvar. Ta på lite flingsalt.
Koka upp saltat vatten. Koka 3 lasagneplattor åt gången i 2 minuter så de inte klibbar ihop. Ta upp dom försiktigt och låt de rinna av lite snabbt.
Börja jobba med första portionen medans du kokar de andra tre plattorna. Lägg ut en lasagneplatta på din första tallrik, lägg på sparris på halva plattan, dra isär lite burrata och på med den. Ringla över brynt smör. Vik över andra halvan. På med en till platta, lite snett över den första, gör lika med sparris och brynt smör. Vik över. Sista och tredje plattan, sparris, brynt smör, burrata. Vik över. Toppa med burrata, brynt smör, sparris, riven parmesanost, citronzest, salt & peppar och en parmaskinka.