Solen skiner…fortfarande och idag är det riktigt varmt. Men i morn ska det bli ännu varmare – love it!
Här kommer dagens middagstips, hoppas det smakar ;(
Ajvarkyckling med råmarinerad silverlök (4 personer)
Marinerad lök
- 1 silverlök
- 1/2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk olivolja
- salt och svartpeppar
Kyckling
- 1 dl valnötter
- 4 kycklingfiler
- 1 msk olivolja
- 1-2 dl ajvar relish
- 1/2 dl vatten
- 2 dl matlagningsgrädde (jag använder 4%)
- 1/2 kruka persilja
Marinerad lök: Skala och skiva löken. Blanda den med vinäger och olivolja, smaka av med salt och peppar.
Kyckling: Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Blanda ajvar med vattnet och häll ner det i stekpannan tillsammans med grädden och låt sjuda ca 6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Hacka persiljan och vänd ner den i pannan. Strö över nötterna och löken.
Till servering: Servera kycklingen med ris och sallad.