Ett super gott och enkelt recept på en fräsch middag och som går under 20 minuter.
Citron och vitlökslinguine med räkor – 4 personer
-
400g linguine
-
2 paket gambas räkor (jag köper mina på Lidel)
-
4 vitlöksklyftor, finhackade
-
1,5 citron, zest och saft (spara halva citronen för garnering)
-
2 dl grädde
-
2 msk olivolja
-
salt och peppar
-
färsk persilja, hackad (för garnering)
Koka linguine enligt anvisningarna på förpackningen i saltat vatten. Spara en kopp pastavatten och dränera resten.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt vitlök och sautera tills den är gyllenbrun.
Lägg i räkorna rör om och ställ åt sidan.
Ta fram en ny stekpanna. Ta i grädde låt det sjuda i fem minuter. Lägg i citronzest och citronsaft, Ta i räkorna med oljan.Rör om.
Tillsätt den kokta linguinen i pannan och blanda väl. Om såsen är för tjock, tillsätt lite av det sparade pastavattnet tills du får önskad konsistens.
Smaka av med salt och peppar efter smak. Strö över hackad persilja och citronzeszt och servera omedelbart.
Till det drack vi ett passande gott krispigt vin till – Muscadet Sèvre et Maine ni hittar det här.
2024-02-18
[…] I lördags så gjorde jag en super smarrig pasta, alltså räkor och citron det är ju bara så gott! Recept hittar ni här. […]