Chilligryta

Jag har fått så många frågor om recept på min Chilligryta så det kommer nedan.  Min bästa vän bjöd på detta och  alla åt för glatta livet. Den var så sjukt god, och det var så längesen jag gjorde själv chilligryta.  Så jag ska tacka inspon från L 🙂 Nu ska jag försöka komma på hur jag gjorde.

Chilligryta
6-8 personer

  • 450 vita bönor i tomatsås
  • 2 gula lökar finhackade
  • 800g blandfärs
  • 2tsk chillipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 800g finkrossade tomater
  • 2  tsk vitlökspulver
  • 1 msk tomatpure
  • 1/2 dl chili sacue
  • salt
  • peppar

Nu gör jag denna på morgonen och låter den småputtra hela dagen fram till servering.

  1. Fräs lök och vitlök i en gryta. Ta i färsen och bryn den. Tillsätt övriga ingredienser utom bönorna, koka cirka 20-30 minuter. Häll i bönorna de sista 10 minuterna och smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor. Om du väljer att låta den stå hela dagen, sänk värmen till 1,2 på spisen och rör om då och då. Servera med ris och creme fraiche och en knippe färsk timjan.
Tips på en trevlig öl som passade perfekt till maten.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top