Nudlar, kokosmjölk, minimajs, kyckling – nomnomnom. Här kommer receptet på Thaisoppan 🙂
Het röd currygryta med nudlar, kyckling & Chilli (5 personer)
- 1 zucchini (ca 375g)
- 3 vitlöksklyftor
- 3 salladslökar
- 1,5 msk riven ingefära
- 1 liten burk majs
- 0,5 dl jordnötsolja
- 2 msk röd currypasta
- 2 tsk sambal oelek
- 400 ml kokosmjölk
- 4 dl vatten
- 1 förpackning äggnudlar
- salt, peppar
- 1 lime
- 1/2 kruka färsk koriander
- 1 röd chilifrukt
- 4 st kycklingfiler
- 5 st friterade lökringar (Inget måste)
Skär zucchinin till kuber. Finhacka vitlöken och skiva salladslöken. Skala ingefäran och riv den. Låt majsen rinna av.
Skär kycklingen i kubor och stek upp dem, salta och peppra. Ställ åt sidan.
Hetta upp jordnötsolja i en gryta och ha ner zucchinin. Stek under omrörning några minuter så den får lite ytan och ha sedan ner majsen och vitlöken. Stek ytterligare några minuter och ha sedan ner hälften av salladslöken. Stek ytterligare någon minut och rör sedan i ingefäran, röd curry, sambal oelek, kokosmjölk och lite vatten. Häll i kycklingen i grytan
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen men dra av en minut på koktiden. Skölj de kokta nudlarna i kallt vatten och ha sedan ner dem i grytan. Låt puttra ihop några minuter. Strössla över resten av salladslöken.
Servera med limeklyftor och färsk koriander (som jag tråkigt nog glömde, jag ÄLSKAR koriander) och skivad chilli. Jag friterade färdiga lökringar och la även på.
Smaklig spis 🙂