Vad passar inte bäst nu när hösten är här – jo Pumpasoppa denna är en gammal klassiker som vi lagar här hemma. Och pumpasoppa kan man kombinera hur som helst. Men här kommer kvällens recept.
- 1 butternutpumpa à 1 kg
- 1gul lök
- 2vitlöksklyftor
- 2 msk smör/rapsolja
- 1 tsk salt
- 1st chili
- 5 dl vatten
- 2 msk grönsaksfond
- 2 dl lätt crème fraiche paprika&chili
- 1 citron pressad
Topping:
- Greek yoghurt (klicka på)
- Rostade pumpakärnor
- Koriander
Sätt ugnen på 225°. Halvera pumpan och skrapa ur kärnorna. Skär pumpan i bitar Skala och finhacka lök och vitlök. Ta fram en kastrull och stek vitlöken och löken i kastrullen . Häll i pumpabitarna. Tillsätt vatten, fond, pressa halva citronen, chilin och crème fraiche. Koka upp ca 20 min och mixa slätt. Tillsätt resten av saltet och citronsaften. Späd soppan med vatten om den blir för tjock. Häll upp soppan i tallrikar, toppa med yoghurten. Rosta pumpa kärnorna och lägg på samt lite färsk chili och koriander.