Något som är väldigt lätt att göra men som är så gott är ju Moules Marinières igår så hade vi pommes frittes och Aioli till.
- 1 kg blåmusslor (vi köpte i nät på Ica Maxi)
- 2 schalottenlökar
- 2 klyftor vitlök
- 5 cl olivolja
- 2 dl vitt vin
- 2 dl fiskfond
- 2 dl vispgrädde
- salt
- peppar
- cyeanpeppar (efter smak)
- 1 knippe persilja
Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs. Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan.
Ta i blåmusslor, häll på vin, fond och grädde. Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Salta och peppra. Lyft ur musslorna och låt soppan koka ner lite. Servera musslorna i en djup tallrik, servera frites i en skål sidan om och även aiolin.