Fikon, getost, panchetta och valnötter – vad kan liksom gå fel? Denna sallad passar som huvudrätt, sallad sidan om eller en förrätt, you decide – du måste bara testa den!
- Getost
- Fetaost
- Panchetta
- 1 dl valnötter
- 10 körsbärstomater
- 2 msk vinäger
- 2 msk dijonsenap
- 4 msk olivolja
- 100 g salladsmix
- Fikonmarmelad
- Svartpeppar
- Sätt ugnen på 250 grader grill
- Skiva getosten i 4 skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och grilla i 5 minuter.
- Stek baconen knaprig och låt rinna av på papper.
- Grovhacka valnötterna och dela tomaterna.
- Blanda vinäger, senap och olja i en skål.
- Slunga salladen i dressingen tillsammans med tomaterna, strö över nötter och fikonmarmeladen och toppa med osten och bacon.