Laxsashimi med ingefärsponzu

I morgon är det lillördag och man kanske är sugen på något extra gott. Då tycker jag att ni ska göra denna. Så fräsch och så god 🙂

Laxsashimi med ingefärsponzu
4 portioner (12 sp på hela, 3sp p/p)

  • ca 350 g färsk laxfilé (utan ben och skinn,) eller salmalax
  • 1 st avokado
  • 3 st salladslökar
  • 1/2 gurka
  • Picklad rödlök (färdiga)
  • 1 ask smörgåskrasse
  • ca 50 g laxrom eller forellrom
  • 2 msk vita sesamfrön

 

  • Ingefärsponzu
  • 1 dl japansk soja
  • saft från 1,5 lime
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 cm ingefära
  1. Skala och riv ingefäran fint och blanda med resterande ingredienser till ponzun.
  2. Rosta sesamfröna gyllenbruna i en torr stekpanna.
  3. Skär laxen i tunna, lagom stora bitar. Lägg upp på ett fat.
  4. Skär salladslöken i tunna ringar. Skala och ta bort kärnhuset från gurkan och skär i små tärningar. Dela avokadon och gröp ur, skär i bitar.
  5. Häll hälften av sojasåsen på laxen. Strö över salladslök, picklad lök, gurka och avokado. Toppa med rom, krasse och sesamfrön. Servera resten av ponzun vid sidan av.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top