Måndag och jag är sugen på soppa till middag. Det blir nog en repris på denna goding 🙂 Den uppskattat av hela familjen och den är även väldigt god om du slänger i lite musslor.
Fiskgryta med potatis och aioli
(4 portioner, 7sp p/p utan aioli)
- 800 g potatis
- 4 morötter
- 2 tsk olja
- 1 frp pastasås med basilika
- 2,5 dl vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- 600 g torskfilé
- 1/2 påse frysta haricots verts
Tina fisken och haricots verts. Koka potatisen. Tvätta och skiva morötterna. Fräs morötterna i oljan i en stor gryta några minuter. Tillsätt pastasås, vatten och smulad buljongtärning.
Skär fisken i bitar och lägg ner den och bönorna i grytan. Låt sjuda ca 5 minuter.
Voila, färdigt. Servera med potatis och aioli.
Aioli kan du köpa färdigt eller göra själv.