Kycklingsoppa med potatis och curry
4-5 personer
- 400 g kokt potatis
- 1 st hel grillad kyckling
- 1 msk curry
- 2 msk smör
- 2 msk konc kycklingfond1
- 1 burk kokosgrädde (à 400 ml)
- 8 dl vatten
- skal av 1 lime (1 lime motsvarar 1 tsk skal)
- 250 g frysta gröna ärter
- 1 msk finriven ingefära
- 1 msk färskpressad limejuice
- 1 kruka koriander
Skär potatisen i tärningar. Plocka kycklingen och skär i bitar. Fräs curryn i smör. Tillsätt fond, kokosgrädde och vatten. Koka upp. Tvätta och riv det yttersta skalet av limen fint.
Lägg ner potatis och ärter i soppan tillsammans med ingefära och limejuice. Låt det bli varmt. Häll i kycklingbitarna när potatisen är färdigkokt. Klipp över koriandern och toppa med limeskalet.