Pepparrot och grillad lövbiff, nomnom vilken kombo….
Grillad lövbiff med sparris, ägg och pepparrot, 4 Portioner
- 500 g lövbiff
- 800 g färskpotatis
- 1 knippa grön sparris
- 1 msk neutral olja
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
Ramslökssmör
- 1 dl finskuren schalottenlök
- 4 msk vitvinsvinäger
- 40 g ramslök (eller gräslök)
- 200 g smör
- salt
Till servering:
- 2 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
- 3 msk finhackad färsk persilja
- 4 ägg
- 4 msk riven färsk pepparrot
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Låt köttet stå i rumstemperatur 30 min innan det ska grillas. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och fördela på t ex en plåt för att ånga av ordentligt. Koka äggen.
Ramslökssmör:
- Koka ihop schalottenlök och vinäger tills 1 msk vätska återstår. Mixa lök och vinäger med ramslök och smör till ett grönt fint smör. Smaka av med salt.
- Vänd runt potatisen i lite olja och grilla den till krispig yta (ev med grillkorg). Grilla sparrisen ca 3 min. Pensla köttet med olja och salta och peppra. Grilla 10 sekunder per sida över riktigt het glöd.
- Lägg potatis och sparris på ett fat, ringla över rapsolja, strö på persilja och salta. Servera lövbiffen med kokt ägg, pepparrot och ramslökssmöret.