Gin och Tonic med Syrensirap ( 1drink)
- 6 cl gin
- 1/2 citron, saften
- 1 dl tonic
- 3 cl syrensirap (se recept nedan)
- Isbitar
Syrensirap:
- 5 dl syrenblommor (utan stammar och blad)
- 2 1/2 dl socker
- 2 1/2 dl vatten
- 5 björnbär
- Skölj syrenklasarna under kallt vatten.
- Lägg blommorna i en gryta och värm tillsammans med socker och vatten tills allt socker är upplöst.
- Höj värmen och låt koka i två minuter.
- Pressa ner blommorna med en mortel eller cocktailstöt så de mosas lite.
- Låt dra i minst två timmar, sila sedan genom en fin sil och pressa blommorna och bären så all saft och färg följer med.Kok upp igen i ca 5 min. Förvara i kyl.
- Fyll ett glas med is. Häll på med gin.
- Pressa i saften från en halv citron och fyll på med tonic.
- Toppa med syrensirap och rör om.
- Servera med några extra syrenblommor.