Inte världens snyggaste drink men ack så god.
Rabarbermojito
1 drink
- 1 lime
- 6 Cl Havanna club Anejo Blanco, (rom)
- Myntablad
- 2 Msk + 1 Msk Rabarbersirap
- Is
- Liten flaska Sodavatten
Garnering
- Limklyftor
- Myntablad
Rabarbersirap
- 250 g Rabarber
- 1 1/2 dl strösocker
- 1/2 dl vatten
-
- Rensa och skär rabarbern i 2-3 cm långa bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt socker och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Låt massan rinna av i en sil. Pressa med en sked så att all vätska rinner ut.
- Häll saften i en kastrull och låt koka utan lock till sirapsliknande konsistens ca 5 min. Låt kallna.
- Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i klyftor. Blanda limeklyftor, rom, mynta och 2 msk rabarbersirap i ett glas. Muddla eller stöt med skaftet av en slev eller trämortel.
- Fyll på med is och sodavatten. Ringla i 1 msk rabarbersirap. Garnera med limeklyftor och myntablad.